Trygghet ger frihet

S) Nina Mårdfeldt - Trygghet ger frihet

Om Nina

Jag heter Nina Mårdfelt och bor i Söderköping sedan 2007. Jag har målat och tecknat större delen av mitt liv. I drygt tio år har jag fokuserat på att måla med akryl. 
Jag har dragit igång och ”håller ihop” Söderköpingsmålarna.
Vi är ett gäng glada amatörer som har träffats och målat två gånger i veckan sedan 2012. Läs gärna merpå vår hemsida www.soderkopingsmalarna.art 
Färger jag gärna använder är gul ockra, röd ockra, paynes gray, titanvitt samt bränd umbra.


Om verket

Jag har målat ett elskåp på temat ”Uppskatta varje dag”. 
Nyheterna överöser oss med elände som händer i vårt land eller i världen; krig i Ukraina, stigande priser på mat/diesel/el, covid-19, klimatkris, främlingsfientlighet, översvämningar, galna presidenter… Listan kan göras lång. Därför tänker jag att man behöver påminnas om det fina i vardagen, de små glädjeämnena som aldrig hamnar på någon löpsedel.
Jag målar gärna människor i en situation där de känner glädje, lugn, kärlek eller lycka. För att understryka att de inte poserar, med ett påklistrat leende, tycker jag om att måla dem bakifrån eller från sidan. Personerna är uppslukade i situationen, helt omedvetna om att de ”fångas på bild”. Jag försöker förmedla en inombords känsla av att uppskatta och glädjas i situationen.


Värd