Guldkant

50 kr per såld annons går till Guldkants viktiga arbete. Här lämnar vi över en check till ett värde av 21 750 kr för 2020 års annonser. Foto: Emy Serander

Guldkant i Söderköping förgyller
vardagen för äldre och ensamma

Vi är huvudsponsor till den ideella föreningen Guldkant i Söderköping som förgyller vardagen för äldre och ensamma människor i Söderköping. Vi träffar Torbjörn Toftgård som berättar mer om föreningens bakgrund, arbete och vad samarbetet med Söderköpings-Posten betyder för verksamheten.

Det började redan för ett tiotal år sedan när eldsjälen Lena Fogelqvist gick i pension från sitt arbete inom äldrevården.
Hon hade sett med egna ögon hur man hade det på ålderns höst och ville göra tillvaron lite ljusare för de gamla. Det blev stora fester och små överraskningar som gladde och gav livet mer innehåll. Allt med stöd av företag, organisationer och enskilda i kommunen. Men i längden kunde inte Lena ensam hålla igång verksamheten. Fler engagerade söderköpingsbor ville gärna hjälpa till och hösten 2017 bildades föreningen Guldkant i Söderköping. Den har idag tjugotalet medlemmar som bidrar på olika sätt med idéer och arbetsinsatser. Alltsedan starten har Söderköpings-Posten som huvudsponsor säkerställt en stabil ekonomisk grund för verksamheten. Även kommun, företag, organisationer och enskilda bidrar – varje krona blir till glädje för gamla och ensamma i Söderköping.


- För 2021 har vi följande planer. En stor sommarfest, kanske i Brunnsparken. Skärgårdsutflykter med båt. En tur med
raggarbilar, kanske med fika på Jägmästargården. Sightseeing i Söderköping med Tuffe-tåget. Musik och allsång på alla
äldreboenden samt Blå Porten. Små överraskningar, t.ex. hembakt kaffebröd och andra godsaker till alla äldre, även de
som bor hemma med hemtjänst. En skön stund med fotmassage till dem som vill på äldreboendena. Julfest med
tomtar och luciatåg. Vi håller tummarna för att inte något elakt virus ska sätta käppar i hjulen – men då anpassar vi oss till situationen, avslutar Torbjörn.


Vi på Söderköpings-Posten vill rikta ett stort tack till föreningen, för ert behjärtansvärda arbete och även tacka alla
som väljer att boka annonsplats. Det är ni annonsörer som gör det möjligt för oss att hjälpa. Tillsammans gör vi skillnad.

Åke Serander, Daniel Serander, Mikael Karlsson, Jenny Törnvall