Medarbetare

Redaktion

Här finner du Söderköping-Postens redaktion. Scrolla vidare nedåt för att hitta våra eminenta krönikörer. 

Åke Serander

 

Ansvarig utgivare och chefredaktör.

Köpte och övertog ansvaret för ”Lilla Tidningen” 2016, Hösten 2018 ändrades namnet till Söderköpings-Posten.

Åke är född och uppvuxen i Stockholm. Östgöte och Söderköpingsbo sedan 1977. Ekonom. Har tidigare bland annat arbetat i Söderköpings kommun samt som ekonomichef och controller på byggföretaget NCC och vid ett par ABB-företag. Utbildad till fastighetsmäklare 2003 vid Högskolan i Borås. På fritiden tycker Åke om att vara farfar och att tillbringa tid i den svenska naturen eller på Costa Blanca, Spanien.

 

Kontakt: ake@soderkopingsposten.se

Mikael Karlsson

 

Grafisk produktion och annonsförsäljning.

Mikael är uppvuxen på en gård utanför Söderköping och har studerat på Nyströmska skolan i Söderköping. 

Han är högskoleutbildad grafisk formgivare och informationsproducent. Tidigare har Mikael bl a jobbat som mediasäljare, lantbrevbärare och truckförare.

På fritiden har Mikael stort intresse för musik och fotboll.

 

Kontakt: mikael@soderkopingsposten.se

Daniel Serander

 

Allmänreporter, webbmaster och annonsförsäljning. 

Daniel bor i Södderköping, där han också är uppvuxen.
Som kuriosa kan nämnas att han vunnit titeln "Östergötlands bästa imitatör" i en tävling arrangerad av Sveriges Radio Östergötland. Fritiden ägnar Daniel gärna med familjen och åt att spela amatörteater.

 

Kontakt: daniel@soderkopingsposten.se  

Emy Serander

Allmänreporter och grafisk produktion.

Emy är utbildad grafisk formgivare och journalist. Hon driver till vardags Kommunikationsbyrån Hjärter Esse på Rådhustorget, och arbetar som konsult till Söderköpings-Posten. Emy skriver regelbundet artiklar till tidningens app, och hjälper även till med grafisk produktion av annonser för den tryckta tidningen vid behov.

Fritiden tillbringar hon gärna med familjen och vännerna. Hon har även spelat mycket amatörteater och sjungit i kör. Emy har ett stort engagemang för jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter.

Kontakt: emy@soderkopingsposten.se

Jenny Törnvall

Annonsförsäljning.

Jenny är född och uppvuxen i Norrköping och blev stolt Söderköpingsbo 2010. Sedan 2014 är hon verksam som mäklare och har tidigare arbetat med försäljning sedan många år. Hon drev bland annat egen klädbutik under flera år innan hon bestämde sig för att sadla om. Jenny gillar att bo och arbeta på en lite mindre ort och nätverkar flitigt både i Söderköping och Norrköping.

Fritiden spenderas gärna med familj och vänner och skärgården är en favoritplats under sommaren, 2021 blev det båtförarbevis. Ett annat intresse är kultur med regelbundna teaterbesök och bokklubbsträffar. 


Kontakt: jenny@soderkopingsposten.se

Våra krönikörer

 

Nedan kan du läsa och kontakta våra eminenta krönikörer.

Är du intresserad att skriva för oss?

Välkommen att maila lite information om dig själv till oss på info@soderkopingsposten.se

Christina Forsman Nilsson

 

Christina Forsman Nilsson är en mångsysslare med flera intressen och passioner. Ett intresse är att reflektera över olika livsfrågor och sociala fenomen.

Är passionerat intresserad av musik, resor och kultur.

Arbetar som fotterapeut och socialarbetare.

 

Kontakt: kicki-forsman@telia.com

Emil Friis

 

Äventyraren Emil Friis har rest runt om på jorden för att bestiga skyhöga berg. Förutom bergsbestigning, som är högt upp på topplistan, föredrar han också att besöka andra udda och svårtillgängliga platser på våra kontinenter. Emil har skrivit en intressant bok om sin resa i Nepal. Boken släpptes 2013. Emil skriver gärna reseskildringar, naturupplevelser och om andra spännande upplevelser i livet. 

 

Kontakt: emil_friis@hotmail.com

Yvonne Bäckstedt

 

Yvonne Bäckstedt arbetar på Husby Säteri med reklam och evenemangsfoto, marknadsföring, bröllop, dop, begravningar och events.

Specialitet är naturfoton från hela världen.

 

Kontakt: yvonne.backstedt@telia.com

Lena Grip Börjesson

 

Har i alla tider levt omgiven av ungar, hundar dock inte alltid hembryggt äppelvin. Numera är det bara lilla hunden Sune och jag, som delar boende, i Å socken Vikbolandet. Det är så jag lever, mitt i livet, mitt i nuet. När jag lyfter blicken, ser jag alltid nya saker. /Lena

 

Sune heter jag och en rondellkorsning av Gud vet vad. Lever med matte i Å, bland andra hundar, katter, hästar, höns samt en massa människor. Det är aldrig en lugn stund.

 

Kontakt: skinnkvinnan@live.se

Rose-Marie Wilkinson

 

Rose-Marie Wilkinson är utbildad Örtpedagog och Örtterapeut. Hennes specialinriktning är på nordeuropeiska läkeväxter (fytomedicin), träd, ätbara vilda växter och ogräs. Växter som vi har här i vår natur eller i trädgården och som man kan plocka själva.

 

Hon behandlar med örtterapi som komplementärmedicin, håller föreläsningar, örtvandringar och kurser bl a i örtmedicin och matlagning med vilda växter. Rose-Marie bor sedan ett antal år utanför Söderköping. 


2022 släpptes Rose bok "Lättplockat - hur du använder vanliga vilda växter, bär och ogräs till mat och hälsa" på Söderköpings Bokförlag.

 

Kontakt: r.wilkinson@telia.com

Hans Fredriksson

 

Positiv versskrivande 40-talist numera ”dagledig” byggnadsingenjör. Uppvuxen ett ”stenkast” från Skällviks Borg. Gick skola i Mogata därefter byggnadsarbetare . Tog värvning och blev Instruktör på Livgrenadjärregementet i Linköping under några år. Åter till byggverksamheten läste in byggnadsinjengörsexamen på Kommunala Vuxenskolan på kvällstid i Norrköping. Jobbade som arbetsledare under 20 år och har från 1992-2008 arbetat som byggprojektledare inom landstinget i Östergötland.

 

Kontakt: hans.fredriksson43@bredband.net

Rein Westerbusch Norberg

 

Jag är född 1943 i estniska Rickul (Riguldi) under ett intensivt bombanfall av ryska flygvapnet. 1944 flydde jag till Sverige i en liten båt och landsteg på Dalarö. Jag växte upp i Stockholms skärgård. Tidigt i livet fick jag mitt kall att upptäcka världen och som 16 åring gick jag till sjöss som oerfaren jungman. Jag kom till Söderköping bara för att bygga en båt men kom att trivas mycket bra så jag blev kvar. Jag har utbildat mig på folkhögskola och Socialhögskolan inom drömpsykologi, men har flera gånger åter gett mig ut till havs för att upptäcka världen. I övrigt på min meritlista kan jag bland annat med att ha gett ut flera böcker, barnböcker och varit arrangör av en musikfestival i Estland. Jag är numera bosatt i Söderköping och är verksam som författare, krönikör, konstnär och föreläsare.

Lars Sylvan

 

Lars Sylvan har arbetat som utvecklare inom näringsliv och offentlig verksamhet. Under drygt 20 år som konsult. Från 1976, då familjen flyttade till Söderköping, med Norrköping som bas. 1996-2003 utvecklingschef vid Migrationsverket. Intresserad av trädgård och att amatörforska om hembygden (”Gräv där du står!). Engagemang i hembygdsföreningen: digitalisering av gamla bilder, föredrag, utställningar och boken ”Söderköping Nu och Då”. Medverkar i Lilla Tidningen sedan 2016.

 

Kontakt: lars.sylvan@telia.com

Lars Hedenström

 

Lars Hedenström har under hela sttt aktiva yrkesliv sysslat med foto i butik, i ateljé, i naturen och i gammaldags mörkrum. Numera behandlas bilderna i Photoshop i dagsljus! Ett stort naturintresse, där fåglar och speciellt ugglor och uvar dominerar, har alltsedan ungdomsåren präglat fritiden. Har utgivit boken BERGUV (Natur & Kultur 1965) och är medförfattare till boken "Söderköping nu och då" (2010), vars ide med jämförelser av gamla och nya söderköpingsmiljöer nu präglar den artikelserie i lilla tidningen, som tillsammans med Lars Sylvan påbörjades efter övertagandet. 

 

Kontakt: uvlasse@gmail.com

Terese Landin

 

Mer info inom kort!

Marianne Wik


Jag har alltid tyckt om att skriva. Kanske beror det på att min första lärobok i modersmålet hette HÄR SKA SKRIVAS. Hemma skrev jag dagbok, berättelser och brev till mina sexton brevvänner.

På senare år har jag mest ägnat mig åt dikter, vilket resulterat i sex diktsamlingar, förutom att jag skrivit tre barnböcker.

Att försöka se på tillvaron med lite humor har jag fått med mig som arv.


Foto: Peter Holgersson

Isabelle Ekstedt


Jag heter Isabelle och arbetar som jurist på Ludvig & Co. Mitt område är främst affärsjuridik och jag kan därmed hjälpa dig som privatperson eller ditt företag med exempelvis olika avtalsfrågor, frågor kring kompanjonavtal eller om du hamnat i en tvist. Det personliga mötet med kunden är en av de saker jag uppskattar mest med mitt jobb – och såklart att hjälpa till med den, ibland, snåriga juridiken. Mina krönikor kommer att innehålla information och tips inom de olika rättsområdena.


Kontakt: isabelle.ekstedt@ludvig.se


Foto: Lasse Hejdenberg, Hejdlösa bilder.

Boy Svedberg


Göteborgare i förskingringen, men sedan många år
östgöte och Söderköpingsbo. Alltsedan ungdomsåren
har jag varit uppfylld av resor och resande. Och det har
blivit en del genom åren, ofta lite udda resor vid sidan om
allfarsvägarna, även om mitt civila arbete satte begränsning i tid och rum. Jag är också road av att dokumentera
och har bevarat många av resorna i ord och bild. Det
känns nu väldigt roligt och stimulerande att få dela med
mig av mina upplevelser som krönikör.


Kontakt: svedboy@yahoo.com


Foto: Kerstin Svedberg

David Carlsson


Jag är född i Söderköping (1979-11-25) och fick uppleva 1 månad av 70-talet. 

Har bott här sedan dess och trivs bra i denna idylliska stad. Men jag har en stark kärlek till vårt egna Venedig - Stockholm. 

 

Har tidigare jobbat inom Söderköpings kommun som fritidspedagog. 

 

Nu driver jag Blå Kusten Friskvård och jobbar främst med människors mentala och fysiska hälsa. Håller i utbildningar inom områden som idrott & hälsa och personlig utveckling/stresshantering. 

 

Mina fritidsintressen är: resor - gärna till solen & värmen, laga mat till bra musik, umgås med mina nära & kära (och hundar) samt fotboll och Helsingborgs IF. Spelar själv fotboll aktivt och hoppas att kroppen håller ett tag till.

Kontakt: 
blakustenfriskvard@gmail.com


Foto: Privat

Våra serietecknare

 

Nedan kan du läsa och kontakta våra eminenta serietecknare.


Ola Niklasson, Ola_Art

Jag arbetar som bild- och medialärare och är en del i konstnärsgruppen BlandArt som håller till i Galleri Rådhuset i Söderköping.
Sedan många år tillbaka jobbar jag med konceptet att måla vidare på gamla loppistavlor som ingen vill ha. De fylls med nya detaljer och mycket mer humor. Titlarna är mer bildtexter än vanliga taveltitlar och är en viktig del i verken.
Mina tavlor dyer upp i varje nummer av Söderköpings-Posten. Jag hoppas att ni gillar dem! /Ola


Kontakt: olaniklasson@hotmail.com

Heidi

 

Mer info inom kort!

Gunilla Dahlgren

 

Mer info inom kort! 

Maria Hellqvist

 

Mer info inom kort!