Solala - så var konserten

Glädjefylld julkonsert med SoLaLa


På lördagskvällen höll härliga A Capella-gruppen SoLaLa konsert på Söderköpings Brunn. Söderköpings-Postens redaktion fick förmånen att tillsammans med ett 80-tal andra besökare lyssna till en julkonsert som inte liknade någon annan vi sett förut. Det var en engagerad publik i blandade åldrar som tog del av den ovanliga julkonserten från en grupp som aldrig tidigare gjort julkonserter, och precis släppt sin första julskiva på Spotify.

SoLaLa består av de tre Göteborgskillarna Olle Bergel, Anders Gabrielson och Jens Lindvall, som över en middag 2012 bestämde sig för att spela in YouTube-klipp i köksmiljö. Till sin hjälp tog de olika köksredskap. 2015 gav de ut sin första skiva, "Swedish Fisherman". Sedan dess har det blivit ytterligare tre skivor (inkluderat julskivan som släpptes nu i december) och en bok. De har även spelat in "Solala Sessions", där de besöker kända artisters kök och spelar in covers tillsammans med dem.

Olle, Anders och Jens har sin bakgrund i en kör i Göteborg vilket märks tydligt i deras skolade och talangfulla stämsångsframträdanden. 

Under kvällen igår berättar de anekdoter från sin bakgrund, som exempelvis tiden i gymnasiet då ett par av dem var skolkamrater med Laleh, som de beskriver som ett musikaliskt geni. I sin repertoar har de med den vackra "En stund på jorden".

Med i repertoaren finns även ett mycket annorlunda Lucia-medley som blir underligare och underligare ju längre det går, samt ett arrangemang med "The Little Drummer Boy" som involverar publiken, och blir lite lagom "svårlångt".

Vi tackar SoLaLa, Strenge & Wingren, samt Söderköpings Brunn för en mycket trevlig och underhållande konsert. Sällskapet från Söderköpings-Postens redaktion återkommer gärna om SoLaLa dyker upp med konsert på Brunnen på nytt i sommar.


Text: Emy Serander

Foto: Thorbjörn Andersson, AnderssonsFoto


Klicka här för att komma tillbaka till samlingssidan för Musik på brunnen.