Söderköping, så nära paradiset man kan komma

F) Gunilla Dahlgren - Söderköping, så nära paradiset man kan komma

Om Gunilla
Mitt namn är Gunilla Margareta Dahlgren. Jag är uppvuxen i Linköping under förra århundradet men bor numera i Söderköping. Jag är utbildad modetecknare på Anders Beckmans skola i Stockholm, men jag kom aldrig att syssla med mode. Det blev litet reklam, mycket familj och mycket frilanstecknande.
Min första bok Lilla Loffan och Tjocka Poffan, som handlade om två hundar i Linköping, kom ut 1970.
Första Fruntimmersboken kom inte förrän 1984, även om jag ritat figuren sedan 50-talet.
Efter det har jag varit ute mycket och kåserat. Det började med att någon sa; ”Kom och berätta om din bok!” Jag har snart pratat i varenda buske från Kiruna i norr till Höllviken i söder. Med tiden har mina kåserier kommit att handla om annat än böckerna. Att få skratta är viktigt.
Över huvud taget är det ju så med det jag skriver och tecknar att man kan känna igen sig och förhoppningsvis skratta åt förtretligheterna i livet i stället för att gräva ner sig i bekymmer.


Om verket
”Söderköping, så nära paradiset man kan komma”. Verket är utfört med akrylfärg, men på grund av min rörlighet så är det av praktiska skäl överfört på underlag av plast. 
Jag är förälskad i Söderköping och flyttade själv hit för två år sedan. Jag har tidigare bott på Vikbolandet i omgångar och då haft närhet till Söderköping. Det är lite som att bo på landet. Folk är rara och lätta att komma i kontakt med. Jag kan
rekommendera Söderköping till alla, det kan lilla fruntimret också.


Värd