Sörping 2050

E) Krister Kern - Sörping 2050

Om Krister

Jag är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Har jobbat på en rad teatrar runt om i Sverige bl.a. Ungscen/öst, Riksteatern, Dramaten, Folkteatern och Östgötateatern.


För film och tv har jag gjort ett 20-tal produktioner, bland annat Ettor och nollor i regi av Johan Renck, norska storfilmen Kongens nei, Oskyldigt dömd, Beck och Den blomstertid nu kommer (Crazy Pictures). Under 2019 filmade jag Rebecka Martinsson, Morden i Sandhamn, Irene Huss och långfilmen Knackningar.


Om verket

Jag är konstnär och jobbar oftast med akryl eller olja men även med tusch och teckning. Min idé består i att vitmåla ett skåp och sedan måla en stad på skåpet, något som jag ibland gör på plywoodskivor. 

Staden, som skulle kunna vara Söderköping i framtiden, är otroligt detaljrik på nära håll men ger också ett väldigt visuellt intryck på avstånd. 


Min koppling till Söderköping är att jag älskar Sörping med dess pittoreska hus och mysiga stämning. Jag bor i Norrköping men försöker så fort jag får tid över att ta mig till Söderköping.


Värd