Mouse Church

B) Ola Niklasson - Mouse Church

Om Ola
Jag jobbar som bild-och medialärare på Nyströmska Skolan (gymnasiet i Söderköping) och är en av konstnärerna i Söderköpingsgruppen blandArt.
Jag är utbildad vid Konstfack och har studerat konstvetenskap vid Stockholms universitet. Jag har bland annat målat live i Musikhjälpen, deltagit i Netflix stora Stranger things-utställning i Stockholm och Köpenhamn samt ställt ut på Liljevalchs vårsalong 2021.
I mitt konstnärskap kombinerar jag den akademiska konstens måleriska tekniker med street artens lekfullhet och idérikedom. Jag är under alias Ola_Art mest känd för mina ommålade loppistavlor, en återbrukskonst som tar tillvara det gamla, som får nytt liv med humor och populärkulturella inslag.


Om verket
Direkt efter att jag gjorde Söderköping Mouse Hotel (verk Q) så gjorde jag en skiss till det här verket.
Mushotellet lyfte fram en av Söderköpings glansperioder och en av vår stads vackra byggnader.
Det blev Stadshotellet och sekelskiftet 1900. I det här fallet så blir det i stället St Laurentii och medeltiden som är temat. Ny byggnad och ny tidsålder – samma musbefolkning.
Jag önskade själv att få göra just detta elskåp på Storgatan eftersom att jag då även kunde måla med själva klockstapeln. Man kan också stå en bit bort och se både den riktiga kyrkan och min målade Mouse Church samtidigt, precis som med Stadshotellet och lilla Mouse Hotel.


Värd

Söderköping S:t Anna Församling