Lindas träningsblogg inför Häv & Gräv Vikbovändan

2022-05-02 - Det andra inlägget - 94 dagar kvar till loppet

Linda Lindgren heter jag och är 48 år. Jag har fått den stora äran att få blogga lite här om hur jag förbereder mig inför mitt deltagande på Häv & Gräv Vikbovändan den 6 augusti där jag ska springa 45 km. Detta ska bli otroligt roligt då jag är uppvuxen i Söderköping.

 

När jag fick reda på att jag skulle få detta uppdrag och hade vägarna förbi Söderköping så var jag bara tvungen att stanna till och ta en liten löprunda i mina egna fotspår.

Det blev en fantastisk liten stadsrunda med många härliga minnen.

Jag startade min runda på Munkbrogatan 18 där jag är uppväxt.

Sedan fortsatte jag mot Rådhustorget där jag under tonåren bodde och det kanske inte riktigt alltid var det bästa stället att bo på för en tonåring då torget var en stor samlingsplats.

Rundan fortsatte till Ramunderskolan där jag har tillbringat många timmar även om dom inte alltid var i skolbänken.

 

Jag fortsatte upp mot Kullborg och jag vet inte hur många gånger jag gick upp och ner för den backen men inser att den är inte är så lång som man tyckte på den tiden.

Jag fortsätter mot Kreatursvallen där det har spelats massa fotboll på sommaren och såklart var det bandy på vintern.

Självklart måste jag springa genom underbara Drothemskvarteren och en sväng förbi Sankt Laurentii kyrka innan jag är tvungen att bege mig till bilen.

Tänk vad mycket minnen en liten löptur kan ge. Det är det bästa med löpningen, att man bara är här och nu med sina egna tankar .

 

Nuförtiden är jag bosatt i Hässelby i Stockholm med min man och mina två underbara tjejer på 16 och 13 år.

 

För ungefär 15 år sen började jag springa med syftet att tappa vikt och sedan dess har jag inte slutat. Idag handlar löpningen absolut inte om att gå ner i vikt även om jag ibland kallar mig för den “mulliga löparen” Jag är en person som när livet är lite tufft, är lite större och ibland är jag lite mindre och så är det bara. Men trots det är jag alltid löpare .

Här kan man läsa mer om den “mulliga löparen” https://www.actionlinda.se/den-mulliga-loparen-del-1-av-3/

När jag började springa vägde jag 100 kg och under åren har jag fått höra många kommentarer om löparkroppar och massa andra fördomar om att inte bli trodd på när man berättat om hur långt jag har sprungit osv. Detta har jag gjort till min drivkraft men tyvärr har jag fått höra så många historier från folk, både män och kvinnor som har råkat ut för samma saker och som till och med har slutat träna/springa för att dom har trott på alla dessa kommentarer om att det är farligt, eller allt fokus på km tider. Detta har gjort att jag verkligen vill visa att löpning inte bara behöver vara att jaga km tider utan upplevelser.

Så fram till augusti kommer jag blogga om mig och min träning fram till Vikbovändan och där kommer mitt fokus inte vara km tider utan att ta detta lopp som en upplevelsedag i löparskorna utan prestationsångest och jag vill även visa att allt är möjligt och alla kan, bara man vill. Min vardagsträning och lite annat kan man följa på instagram, @actionlinda_


2022-05-02 - Det första inlägget - 96 dagar kvar till loppet

På Häv & Gräv Vikbovändans kickoff presenterades Linda "ActionLinda" Lindgren (i mitten) som årets ambassadör. Här tillsammans med arrangörerna Frida Södermark och Elmina Saksi.

Följ Lindas träningsresa inför Häv & Gräv Vikbovändan

Hej Linda! Berätta om dig själv?
- Jag kommer ifrån Söderköping, men är sedan 1999 boende i Hässelby, Stockholm. Där jag bor tillsammans med min man och våra två barn. Jag började springa för 15 år sedan. 

Du är van vid långa distanser?
- Jag kallar mig för äventyrslöpare och jag springer långt ibland. Jag har bland annat sprungit Gotland runt på 14 dagar, en distans på 60 mil och Stockholm – Göteborg via Göta Kanal där jag cyklade 30 mil och sprang 30 mil. 
Det var en gammal dröm att cykla utmed Göta Kanal. När jag skulle söka till en äventyrsutbildning så var en del i ansökan att man skulle genomföra ett äventyr. Jag vågade inte söka utbildningen men genomförde äventyret ändå. 
I somras sprang jag Kungsleden med 10 kg packning, det blev en sträcka på 43 mil. I och med min packning var jag självförsörjande. 
Sedan dess har jag knappt tränat, skämtar Linda och skrattar. 
Annars brinner jag för ”vanlig löpning”. Alla kan springa. 

Har du deltagit i Häv & Gräv Vikbovändan tidigare?
- Ja, det har jag faktiskt gjort. Men i duoklassen där man varvar cykling och löpning tillsammans med en kompis. Ena gången genomförde jag loppet med en kompis från Söderköping och andra gången tillsammans med min svägerska. Loppet är ett rolig och trevligt sätt att få umgås på under en dag.  

Vad ser du mest fram emot i år?
- Ska bli spännande att springa hela loppet. Det blir en utmaning. Jag jagar vanligtvis inte tider då jag springer men vi får se om jag kan låta bli att göra det denna gång. Tanken är att jag ska njuta av loppet och så jag hoppas på att vi får fint väder.