Diggiloo i Söderköping 2022

Här kommer ni kunna ta del av nyheter kring Diggilooturnén som kommer till Söderköping - som enda stopp i Östergötland. Gör er redo för en fullspäckad kväll den sjunde augusti 2022 på Vikingavallen.


Så var det äntligen den 7 augusti. Kön ringlade sig lång till entrén. Ca 7000 hade köpt biljett.

Sittplats i "det gröna" var ett biljettalternativ som föll många i smaken. Vädret visade Söderköping från sin bästa sida.

På scen stod: Måns Möller, Mariette, Jessica Andersson, John Lundvik, Liamoo,  Robin Bengtsson, Theoz, Lena Philipsson och Sanne Salomonsen.

Komikern Måns Möller gick hårt ut och skojade friskt med sina artistkollegor.

Vikingavallen fungerade bra som scenområde. De små med spring i bena roade sig i sandlådan eller tog en springtur på fotbollsplanen intill.

Robin Bengtsson spelade och sjöng. Bland annat framförde han sin hit Innocent Love från Melodifestivalen.

Folkkära Lena Philipsson framförde många av sina klassiker...

Bland andra sin låt Lena anthem...

Och något senare en duett med Mariette.

John Lundvik framförde bland andra låten Ängavakt, känd från Melodifestivalen.

John Lundvik, Liamoo, Robin Bengtsson och Theoz framförde en homage till Backstreet Boys. Som sig bör i Diggiloo bjöds vi på flera sångmedleys.

Det skojades friskt med Måns Möllers sångkunskaper och antal TikTok följare under kvällen. Till slut fick han vara med och "gigga" sång med de andra manliga artisterna.


Vi hoppas att Diggiloo kommer tillbaka till Söderköping 2023!


Text och foto: Daniel Serander


Åttonde inlägget 2022-02-14

Det ser lovande ut för våra Diggiloo artister i Melodifestivalen

Överst från vänster: Liamoo, Robin Bengtsson, Sanne Salomonsen och John Lundvik.
Nederst från vänster: Lena "PH" och Måns Möller.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Från vänster: Mariette, Theoz och Jessica Andersson.

Foto: Christoffer Bendixen

I sommar kommer Diggiloo till Söderköping. Med sig har man flera artister som är aktuella i årets Melodifestival.

Nämligen Robin Bengtsson, John Lundvik, Theoz och Liamoo. Vi kan konstatera att det så här långt gått väldigt bra för artisterna i musiktävlingen.

Robin, John och Liamoo har redan tagit sig till final och Theoz till semifinalen.

Vem vet - kanske får vi höra några blivande schlagerfavoriter i sommar under turnén?


Sjunde inlägget 2022-01-04

Intervju med Robin Bengtsson

Foto: Malin Nilsson

Vi på Söderköpings-Posten fick som ett av få medier möjligheten att intervjua tre av kommande års Diggilooartister.

Sist ut i serien, men definitivt inte minst är rutinerade Robin Bengtsson. 2008 kom Robin på tredjeplats i Idol, han har medverkat i Melodifestivalen tre gånger och har tävlat i Let’s Dance.

Vad roligt att du kommer till Söderköping i sommar!
- Ja, det ska bli helgrymt, det är väl första gången Diggiloo kommer också?

Ja, kul att Söderköping som ibland kan hamna lite i skymundan av storstäderna Norrköping och Linköping får genomföra ett så här stort evenemang.
- Skitroligt, har kört igenom Söderköping några gånger. Staden som aldrig tar slut med rödljus och broöppningar – men man får njuta av den vackra miljön. 
Jag har stannat på Frasses på Drive-in, det är nog det enda jag sett. Det blir härligt att få njuta i sommar och få en heldag i Söderköping. 

Får ni en heldag på varje stop?
- Det är lite olika hur långt vi har att åka till kommande spelplats, men det brukar bli några timmar i vart fall. Ibland sover vi kvar och ibland går bussen vidare direkt. Jag ska nog hinna lära mig Söderköping.

Hinner ni artister umgås med varandra under turnén?
- Ja, det blir många timmar i dubbeldäckaren vi turnerar med och flera veckors repeterande innan vi börjar. Man hittar musikaliska samarbeten. ”Du kan köra mig bakom den här låten”. Man hittar nya musikaliska situationer och utmaningar. Jag ser fram emot det! 

Kommer du framföra några klassiker från repertoaren?
- Ja, det tror jag alla kommer att göra. Det är många i år som har Melodifestivalen i bagaget. Så det blir nog mycket musik därifrån men också andra klassiker man känner igen i nya versioner och med nya artister. Vi har inte kommit så långt än i planeringen – men jag vågar lova att det blir ”Mellohits”. Det blir kanske inte så många oväntade låtval utan snarare oväntade artistmöten.

Hur ser ditt kommande år ut i övrigt?
- Det blir Mello i vår. Så målet är att få ta med en vinnarlåt ut på Diggilooturnén – det kan man drömma om i vart fall. 

Har du skrivit bidraget själv?
- Nej, jag har inte varit med. Jag fick en demo i mailen och spelade in den. Det har varit så med mina Mellolåtar. Jag skriver en del låtar i övrigt men just Melodifestivalbidragen har jag inte skrivit. 

Har du några planer till hösten?
- Inte just nu. Det har varit svårt att planera så långt fram i och med pandemin. Man får ta lite i taget. Förmodligen blir det en egen turné i höst. 

Jag kan avslöja att Söderköping är turnéstoppet som det sålts flest biljetter till än så länge. Det är roligt att ni är taggade och det blir roligt att ses i sommar, avslutar Robin.


Sjätte inlägget 2021-12-29

Intervju med John Lundvik

Foto: Per Jahnke

Vi på Söderköpings-Posten fick som ett av få medier möjligheten att intervjua tre av kommande års Diggilooartister.

Nummer två i vår intervjuserie är tidigare Melodifestival och Let’s Dance vinnaren John Lundvik.


Vad roligt att du kommer till Söderköping i sommar. Har du varit här tidigare?
-Ja, men fråga mig inte var och vad jag gjorde. Jag får passa på att ta en glass när jag är i stan’ i sommar.


Vilken framgångsrik karriär du har!
- Tack, jag har fått nypa mig i armen. Jag ser framgång som lånad tid och har haft mycket medvind och den fortsätter - men inte för alltid. Så jag njuter och tar vara på den så mycket jag kan. Hoppas att vinden fortsätter blåsa ett bra tag till.


Vad har du gjort under pandemin?
- Precis när pandemin bröt ut vann jag Let’s Dance – och efter det har jag skrivit många nya låtar. Vi fick vårt tredje barn, så jag kunde vara hemma under året med Zoe som nu är ett år gammalt. Har därefter gjort Mästerkocken VIP i nio veckor i TV där jag hamnade på pallplats och fick en bronsmedalj. 


Vi såg programmet - vilka imponerade matlagningskunskaper
- Det är rent nörderi. När jag flyttade hemifrån tröttnade jag snabbt på snabbmakaroner och falukorv. Det var lite läckert att kunna laga mat. 
Galen som jag är började intresset där och då. När förfrågan om medverkan i Mästerkocken kom så var jag tveksam om jag vågade vara med, men de var svåra att säga nej till så jag svarade ja. 
Det har varit ett av de roligaste ögonblicken i min karriär i TV-rutan. Jag har fått visa en annan bild av mig själv. Det har gjort att jag känt att jag växt även som artist. 


Vilken bredd med dans, matlagning, artisteri och rösten!
- ”The singing chef”, svarar John och skrattar.


Skriver du bara låtar till dig själv eller även till andra artister?
- Jag har valt att inte skriva till andra. För att kunna fokusera på mina andra intressen. Med handen på hjärtat har det inte funnits tid i år. 2019 skrev jag både Englands bidrag i Eurovision samt tävlade själv – det var ett galet år men också skönt att medvetet kunna sitta still och njuta lite också. 
Jag brukar säga att ju förr man lär sig att ta mikropauser, så mår man också mycket bättre. Man kan stanna upp någon sekund och titta i backspegeln, konstatera att det går bra och bara njuta i stället för att bara springa vidare på nästa boll. 
Jag kanske inte alltid lever som jag lär – men försöker så gott det går, berättar John och skrattar. 


Vad kommer du framföra i Diggiloo – nytt material eller klassiker?
- Vi har inte haft vårt stora musikaliska möte än där vi diskuterar hur vi artister ska kunna ta så stor plats som möjligt under turnén – som del av ensemble, i duetter, med danser och i de olika nummer som vi ska ha för att göra en show. När det mötet varit kan jag svara på frågan.
 
Du har tidigare deltagit i Diggiloo, vad är det bästa med turnén?
- Det som varit roligt från min upplevelse i Diggiloo är att man får använda sin artistiska färgpalett på bästa sätt. Jag minns när jag ena sekunden stod i en färgglad skjorta och sjöng dansband med Arvingarna, bytte om till en smoking och kom ut och sjöng opera med Jessica Andersson, bytte om igen till ett par ”snabba” byxor och tight skjorta - som såg ut som en tiger och gjorde ett Queen-medly! Det är det som är Diggiloo – alla artister får vara utanför sin comfortzone och således blir konserten för alla – barn, vuxna och äldre. Ska bli roligt att göra det igen.


Femte inlägget 2021-12-20

Intervju med Sanne Salomonsen

Foto: Creative Commons

Vi på Söderköpings-Posten fick som ett av få medier möjligheten att intervjua tre av kommande års Diggilooartister.

Först ut är Sanne Salomonsen som startade sitt första band blott 11 år gammal. 1972 släppte hon sin första skiva och det har blivit en hel del skivor sedan dess. Både som soloartist och i olika band.
Vi konstaterar att danska Sanne pratar bra svenska, men konstaterar att det är kanske inte så konstigt.
- Jag har varit gift med en svensk man (Mats Ronander, reds. anm) och bott i Stockholm i över sex år. Men nu är det många år sedan.

Nu kommer du tillsammans med Diggiloo till Söderköping. Har du varit i Söderköping tidigare?
- Det har jag - förmodligen. Jag har varit ute och turnerat mycket under 80- och 90-talet.

Hur har din musik utvecklats?
- Det är underbart att mogna och bli äldre, man får mer och mer material att lägga till i sina texter.  Jag vill att mina texter ska handla om viktiga upplevelser och känslor.
 
Jag kallas ”rockmamma” i Danmark av en anledning, men jag gör också mycket popmusik. Jag älskar när publiken dansar när jag uppträder.

Ska bli roligt att få sjunga mina egna låtar såsom ”Den jag elsker” i sommar och kanske slänga in några andra godbitar.

Har du medverkat i Diggiloo tidigare?
- Nej, men jag har bland annat arbetat med Björn Skifs och uppträtt på hans konsertturné ”Badrock”. Så man kan väl säga att jag gjort liknande shower men jag har inte medverkat i Diggiloo tidigare. Det ska bli roligt att medverka och få uppträda med fler artister, stort band och möta publiken igen. Jag ser mycket fram emot det.

Vad har du gjort under pandemin?
- Jag har arbetat på många nya låtar. Under sensommaren släppte jag en singel och jag har precis släppt julsingeln ”Stjernen er til dig”.

Snart kommer jag lansera en rock n’ roll låt som heter ”Enjoy the ride”. Under hela nästa år kommer jag att släppa singlar och till hösten blir det en ny skiva.

Kan vi förvänta oss att få höra någon av de nya låtarna i Diggiloo?
- Nej, jag tror de hellre vill ha hits. Det är flera som tidigare medverkat i Melodifestivalen som är med, så det kommer bli några ”Mellolåtar”. Kanske blir det en-två av mina egna.

Har ni Melodifestivalen i Danmark, har du i så fall medverkat och hur har det gått?
- Jag har bara varit med som pianist under 70-talet. Men jag har deltagit två gånger i den svenska Melodifestivalen tack vare att Christer Björkman var konferencier på en stor turné som jag medverkade i. Vi blev vänner och han tyckte det skulle vara roligt om jag var med.
Jag kommer ihåg hur danskarna reagerade då de upptäckte att jag var med i den svenska festivalen. De ringde till svensk TV och frågade varför jag var med – ”hon är ju dansk?” Varpå Christer kort och gott svarade – nej hon är svensk, säger Sanne och skrattar.

Det är så jag känner när jag är i Sverige. Jag älskar Sverige, landet, publiken och min svenska familj – var som sagt tidigare gift med Mats och har barn och barnbarn här.

Om du hittar ett Gustavianskt slott i Sverige så får ni höra av er för då vill jag köpa, avslutar Sanne.

Vem vet, kanske flyttar Sanne hit en vacker dag?


Fjärde inlägget 2021-12-13

Sista artistsläppet - här är alla akter

🌟 LUCKA 10 🌟 Vem är det Lasse Holm pratar med idag då? Liamoo såklart! Idol-vinnaren gör sig redo för sin Diggiloo-debut och oj, vad han är taggad 🎉 hälsa honom välkommen i kommentarerna! 👇🏼

Publicerat av Diggiloo Fredag 10 december 2021

🌟 LUCKA 13 🌟 Jajamän, sista artisten ut i årets Diggiloo-uppställning är såklart ingen mindre än Lena Philipsson! 🎉 HUR bra artister har vi med oss nästa sommar egentligen?! Hur bra som helst om du frågar oss! Eller hur? 🌟

Publicerat av Diggiloo Måndag 13 december 2021

Här är alla akter:

-Måns Möller
-Robin Bengtsson
-Sanne Salomonsen
-John Lundvik
-Theoz (Theodor Haraldsson)
-Mariette (Mariette Hansson)
-Jessica Andersson
-Liamoo (Liam Cacatian Thomassen)
-Lena PH (Lena Philipsson)


Tredje inlägget 2021-12-10

Artistsläpp och årets Diggiloo på TV4.

Ytterligare tre artister har släppts till turnén. Det är Theoz, Mariette och Jessica Andersson som ansluter. De skickar med en videohälsning nedan.

På onsdag 13/12 kl 21:00 kommer vi kunna se årets Diggiloo på TV4. Vi kommer sitta bänkade, kommer du göra det också? 

🌟 LUCKA 8 🌟 Ja, men SJÄLVKLART är det TikTok-stjärnan Theoz som åker med oss ut i Sverige nästa sommar! Härligt va? 🤩

Publicerat av Diggiloo Onsdag 8 december 2021

🌟 LUCKA 9 🌟 Idag har vi inte bara en, utan till och med två stjärnor att presentera som gör resten av gänget sällskap nästa sommar - välkomna tillbaka säger vi till underbara Jessica Andersson och fantastiska Mariette! Inget Diggiloo utan dem två, eller hur? 🌟

Publicerat av Diggiloo Torsdag 9 december 2021

Andra inlägget 2021-12-06

Artist- och komikersläpp!

Nu har den första komikern och artisterna presenterats. Vilka de är ser du i filmklippen nedan.
Klippen är länkade från turnéns hemsida.

🌟 LUCKA 1 🌟 Här har ni henne - Sanne Salomonsen! Årets första Diggiloo-artist 😍

Publicerat av Diggiloo Onsdag 1 december 2021

🌟 LUCKA 4 🌟 Det är dags för fantastiska Måns Möller att göra Diggiloo-debut nästa sommar! Hälsa honom välkommen i kommentarerna 🥳👇🏼

Publicerat av Diggiloo Lördag 4 december 2021

🌟 LUCKA 3 🌟 Ja, men SJÄLVKLART är det ingen mindre än John Lundvik som åker med oss ut på turné nästa sommar!! Hur kul?! 😍

Publicerat av Diggiloo Fredag 3 december 2021

🌟 LUCKA 5 🌟 Det är redan andra advent och dagen till ära kan vi avslöja att grymma Robin Bengtsson kommer vara en del av nästa sommars Diggiloo-gäng. Som vi längtar 😍☀️

Publicerat av Diggiloo Söndag 5 december 2021

Första inlägget 2021-12-01

Pressbild från turnén 2021. Foto: Kristofer Sandberg

Diggilooturnén kommer till Söderköping

Den sjunde augusti blir det drag på Vikingavallen. Då gör nöjesturnén Diggiloo ett nedslag i Söderköping - som blir turnéns enda stopp i Östergötland.

Med sig har man några av Sveriges mest omtyckta artister, komiker och musiker för att leverera en riktig höjdarkväll.

Vilka man tar med sig på turnén är inte officiellt ännu, men man utlovar att alla artistsläpp ska vara klara till den trettonde december. Vilka som följer med på turnén avslöjas löpande på turnéns Facebooksida och Instagram. Det första artistsläppet lär levereras redan idag kl 12:00. 

Biljetterna släpps till försäljning på lördag 4/12 kl 10:00. 

Vad som däremot är bestämt är att man som besökare får tre timmar underhållning med shownummer, nya hits och gamla klassiker som passar hela familjen.