Vikbovandan

Fartfyllt på Vikbovändans Kick-Off!

Arrangörerna Frida Södermark och Elmina Saksi hälsar välkomna.

Det är en solig dag då jag besöker Vikbovändans Kick-Off inför sommarens uppsättning av loppet vid WellNOx Rås funktionsdryckers fabrik i Haga, Norrköping. Vi på Söderköpings-Posten är stolt mediasponsor till det trevliga loppet.
På plats fanns glada motionärer, övrig media och några av sponsorerna för loppet.

Loppet som går av stapeln den 10/8 är på nära 45 km där man kan delta genom att löpa, cykla eller turas om i den populära duoklassen. Det kommer även tillkomma ett alternativ för förälder som vill köra tillsammans med sitt barn. De yngre barnen kan delta i det mysiga barnloppet om 700 m eller 1,4 km. Barnloppet är gratis att delta i tack vare sponsring av ICA Supermarket Östra Husby.

Elmina Saksi och Frida Södermark som är arrangörer av loppet berättar mer:
-Man får sex timmar på sig om man springer loppet eller fem om man cyklar. Meningen är att man ska ha tid att stanna och prata vid de många trevliga delmålen som finns på vägen och verkligen ha tid att njuta av vackra Vikbolandet och naturen.

Några av årets nyheter är; delmålet vid Utangärstad gård som kommer bjuda på delikat honung för löperna, Umara är ny sponsor med energidryck vid stationerna, fastighetsmäklaren HusmanHagberg som kommer stå för ett glasstop vid ca 35 km och deras skyltar kommer att visa vägen runt loppet, Skarphagens cykel finns på plats om man behöver assistans med cykeln, Mejeriprodukter Norrköping bjuder på ost, två massörer från Kroppsfrid finns på plats vid målgången och mycket mer.
Nytt för i år är också att bansträckningen inte inkluderar någon löpning på den vältrafikerade Arkösundsvägen vilket tidigare år varit fallet.


Efter presentationen får de ombytta träningstips av Frida och Elmina och får delta i några övningar. Det gäller att både har rätt teknik och styrkan för att orka hela loppet och förebygga skador.

Motionärerna får träningstips av Frida och Elmina.

Jag frågar några av sponsorerna på plats varför de valt att vara med och sponsra Vikbovändan.

Emil Gunderssen och Andreas Jarlberger, Apptek tillsammans med Michael Issa, Skarphagens cykel.

Andreas Jarlberger och Emil Gunderssen från Apptek:
-Vi har varit med sedan starten av Vikbovändan där vi erbjuder toalett och dusch till de medverkande på loppet i våra lokaler. Vi tycker att det är viktigt för Vikbolandet som även är ”hemma för oss”. Sedan är det en fantastiskt kul och trevlig grej. För egen del blir min medverkan med cykel det fjärde året som jag personligen deltar i loppet säger Andreas.


Michael Issa på Skaphagens cykel om deras medverkan:
-Man får träffa mycket nya människor och får alltid med sig något nytt vid dessa möten. Det är positivt och lärorikt! För oss är det första året vi medverkan men vi har tidigare lånat ut en cykel till Apptek till loppet.

Andreas Söderstam och Caroline Gunnarsson, HusmanHagberg.

Från fastighetsmäklaren HusmanHagberg deltog Andreas Söderstam och Caroline Gunnarsson:
-Jag har själv rötter från Vikbolandet säger Andreas. Vi vill vara med och visa vårt stöd för idrott och hälsa samt värna om det lokala som är viktigt för oss. Som det ser ut nu kommer nog tre till fyra från kontoret vara med och köra loppet men målet är att få med fler avslutar Andreas.


Efter träningen får vi smaka på Sänkdalens goda glass och smakprover på WellNOx Rås funktionsdrycker. Kvällen avrundas med en visning av Rås industrilokaler för de intresserade.

Läs mer om Vikbovändan och anmäl er på www.vikbovandan.se och missa inte vår tävling där två kan vinna en varsin startplats till loppet! Ni finner tävlingen i Söderköpings-Postens stora sommarnummer som utkommer den 8/6.


TEXT OCH FOTO: Daniel Serander