Swedbank delar ut Snallkalendern

Glada elever och personal när Göran Bergort delar ut Friends Snällkalender.

Swedbank delar ut Snällkalendern

För tredje året i rad delar Swedbank ut Stiftelsen Friends Snällkalender till alla Söderköpings Kommuns 64 klasser, från förskoleklass till årskurs sex. Det berättar Göran Bergort, chef på Söderköpings kontoret vid en träff på Bergaskolan.
-I kalenderns 24 luckor finns det dagligen ett budskap som uppmuntrar till en god handling. Det är ett bra sätt för oss tillsammans att verka mot mobbning och utanförskap, säger Göran.

Klass fyra på Bergaskolan tog emot kalendern med stor glädje.


Hur brukar ni arbeta kring kalendern?
-En elev i klassen brukar få öppna dagens lucka och läsa högt för hela klassen vad det står. Sen brukar vi tänka extra på det under dagen, berättar en av eleverna.

Göran visar upp årets Snällkalender.

Så här skriver Friends på sin hemsida om kalendern:
En liten handling kan göra stor skillnad

Friends prisbelönta julkalender utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram kalendern för att vi vet vad en liten snäll handling kan göra. Det kan få någon att känna sig sedd, vara starten på en ny vänskap eller till och med bryta ett utanförskap.

Förutom att inspirera den som öppnar de 24 luckorna till att göra en liten snäll handling så finns det också en mottagare som i sin tur blir inspirerad. Det betyder att spridningen av snälla handlingar blir enorm.”

Om ni är nyfikna på kalendern så kan ni läsa mer om den på Friends hemsida: https://friends.se/snallkalendern/


Text och Foto: Daniel Serander