Soderkopings Bio

En ny biosäsong är här!

Söderköpings-Posten träffar Ulf Hellberg VD på Videvox, företaget som svarar för verksamheten på Söderköpings Bio.


-Det känns mycket skönt att vi nu står inför höststarten på årets biosäsong. Jag tycker att vi har ett riktigt bra program! Roligt att få starta med Toy Story 4 och Downton Abbey. Två riktigt populära filmer.


Vi kommer som tidigare att visa dagbio vissa måndagar kl 14. Den första filmen ”Downton Abbey” blir redan nu på måndag. Sedan följer ”Hasse & Tage” den 4 november och ”Pavarotti” den 18 november. Biljettpriset är 90 kr för dagbion.
Vi visar senare bland annat de svenska filmerna ”Tills Frank skiljer oss åt” och ”Jag kommer hem igen till jul.”
Filmer visas onsdagar och söndagar. Hela programmet för hösten finns med i en separat annons i tidningen
och på skärmen utanför biblioteket som nu, efter renoveringen, kommit upp igen. Vi kommer även i fortsättningen att ha bions program i Söderköpings-Posten.

Ulf Hellberg är glad att biosäsongen drar igång i Söderköping igen. Foto: Åke Serander

Till våren hoppas vi på att tillsammans med Åke Serander med fler eldsjälar få igång ”live på bio”. Det innebär direktsändningar från världens scener, bl.a. med opera och andra kulturinslag. Här krävs dock viss ytterligare finansiering av investeringar i utrustning och driftbidrag.


Vi vill gärna få igång olika lokala samarbeten med filmintresserade i Söderköping. Tänk om vi kunde bli ett forum för lokalt producerad film! Kanske galapremiärer med bubbel och mingel. Ett programråd känns även angeläget att få igång.


Vi på Söderköpings-Posten är glada att en ny säsong nu startar på bion. Ett viktigt inslag i Söderköpings kulturutbud.


Text och foto: Åke Serander