Glada vinnare av Ostgotapriset

Lyckliga Lena och Torbjörn Toftgård samt Lena Fogelqvist från Guldkant i Söderköping. Foto: Länsförsäkringar Östgöta

Glada vinnare av Östgötapriset från Söderköping

Glada pristagare från Östra Ryds IF. Foto: Länsförsäkringar Östgöta

Den 25 september presenterade Länsförsäkringar Östgöta vinnarna av Östgötapriset 2019. Priset tilldelades tre olika initiativtagare som alla, på olika sätt, bidrar till trygghet i Östergötland.


Pristagare från Söderköping
Föreningen Guldkant tilldelades en prissumma om 50 000 kronor för sina insatser för att öka livskvaliteten för äldre i Söderköping.


Östra Ryd IF:s integrationsprojekt mottog en prissumma om 25 000 kronor för sitt arbete med att skapa gemenskap och ett sammanhang för ensamkommande flyktingar.


– Återigen slås vi över hur starkt engagemanget i Östergötland är. I år lade vi extra fokus på att nå ut till de riktigt lokala hjältarna, de som gör stor skillnad på den lilla orten. Och vilket gensvar vi fick, vi har aldrig haft så många lokala föreningar bland de nominerade! Det är mäktigt att se hur många det är som engagerar sig i att skapa trygghet tillsammans runt om i Östergötland, från stad till landsbygd, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.


Med Östgötapriset vill det lokalt kundägda Länsförsäkringar Östgöta lyfta fram initiativ som på bästa sätt bidrar till människors ökade trygghet i vårt län. Priset delas ut för fjärde året i rad. Under tävlingsperioden kom det totalt in 45 bidrag, varav tio kandidater nominerades. De tre pristagarna valdes ut av en jury bestående av Länsförsäkringar Östgötas kunder och medarbetare.


Korta fakta om Östgötapriset
Östgötapriset instiftades under Länsförsäkringar Östgötas 175-årsjubileum 2016. Priset delas ut till initiativ som innebär ett engagemang utöver det vanliga för människors ökade trygghet. Initiativet ska ha ett hållbart förhållningssätt, utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter. Bland de nominerade utses en eller flera vinnare som får dela på prissumman om 175 000 kronor.


TEXT:

Länsförsäkringar Östgöta
Pressmeddelande