Fartfyllt pa Vikbovandans kick off
Söderköpings-Posten

Fartfylld kick-off inför Vikbovändan

Den 8 juni, det vill säga precis två månader inför Vikbovändan vankades det kick-off. Evenemanget var välbesökt och gick precis som förra året av stapeln vid WellNOx Rås fabrik i Norrköping.

Patrik Selin, försäljningschef vid Rå öppnade kvällen och presenterade företaget som är en av sponsorerna till loppet.

Initiativtagarna och arrangörerna Frida Södermark och Elmina Saksi hälsade välkomna och en skål utbringades. Detta med en läskande välkomstdrink bestående av WellNOxs citron- och ingefärajuice med bubbelvatten.

Frida Södermark, Niklas Hidenius och Elmina Saksi.

På plats fanns bland annat även Niklas Hidenius, vinnare i tävlingen som vi på Söderköpings-Posten arrangerade tillsammans med Vikbovändan inför kvällen. Niklas vann startbiljett och träningsupplägg med löparproffsen Frida och Elmina inför loppet.
Grattis till vinsten Niklas, hur känns det?
-Tack, det känns bra! Vikbovändan blir en rolig utmaning. Planen är att bara köra på och njuta av loppet.
Hur ser dina erfarenheter som löpare ut?
-Jag har tagit mig runt Göteborgsvarvet i år (via app) på 21 km så detta blir en härlig utmaning. Jag började min löparkarriär motvilligt 2017 med Blodomloppet på 5 km och är sedan dess en inbiten löpare.
-Jag startade min resa inför Vikbovändan idag med hälsokontroll på Vårdcentralen i Östra Husby. Första delen i träningsprogrammet är två timmars löpning i mystempo, en skön start!

Under kvällen presenterades att sponsorn Häv & Gräv kommer att ha en fototävling under loppet. Där man genom att ta en selfie eller ett kort med en medlöpare i fotostationen har chans att vinna fina priser.

Traditionsenligt kommer Rå att ha juiceboxar utplacerade utefter bansträckningen då ca 5 km återstår. Den som tar med sig boxen över mållinjen vinner den.

En ny sponsor är Åby Bikes som Daniel Ljung startat tillsammans med kompanjonen Tomas Landegren. Daniel fanns med på plats och sålde löparskor.   
Hur ser dina erfarenheter ut som löpare?
-Jag är en van löpare då jag brukar köra triathlon. Tyvärr har det inte varit så många lopp i år.  


En annan ny sponsor är företaget Profilservice med rötter i Linköping. De kommer att bjuda på provsmakning av choklad vid målgången.


Efter presentationen bjöd Frida och Elmina på tips för att bli en uthållig löpare.
-Många fokuserar bara på löpningen men att träna styrka och rörlighet är också jätteviktigt inför ett lopp.


För de som kände sig manade, vilket var de flesta på plats, erbjöds ett kort träningsprogram på plats. Här fanns även chansen att vinna god dryck från sponsorerna Ekobryggeriet och Dirtwater Fox Brewery.

På plats träffade jag Jenny Berglund som deltog i Vikbovändan 2018 som löpare men som i år kommer att delta i den populära duoklassen.
Vad tycker du är det bästa med loppet?
-Det är att man får se så mycket av Vikbolandet och i mitt fall, närområde. Man behöver inte vara elitlöpare för att vara med och tävla.

Jenny uppskattar de vackra miljöerna på Vikbolandet.

Efter att ha testat på träningspasset passade det bra med något svalkande och vad kunde passa bättre än att få testa Sänkdalens Glass senaste nyhet? Smaken för iår är: körsbär och Amaretto med smak av mandellikör och en chokladbit.


Efter några kloka tips för de som deltar i loppet avslutades kvällen och vi vandrade hem i den sköna sommarkvällen.


Läs mer om loppet och anmäl dig på: http://vikbovandan.se/


Text och Foto: Daniel Serander

Öppettider:

 

 

Måndag till torsdag: 09:00-17:00

Fredag: 09:00-16:00

Lunchstängt: 12:00-13:00

 

Kontakta oss:

 

 

Besöksadress: Storgatan 2,

614 30 Söderköping

Telefon: 0121-421 35

Email: info@soderkopingsposten.se

Copyright © Söderköpings-Posten

Dela på sociala

medier: