Barks_maleri

Ove gläds åt 20 år i branschen för sitt företag.

Barks Måleri har satt färg på
tillvaron sedan sekelskiftet

Ove Bark är uppvuxen och boende i Mogata där han bor med sin fru och sina två barn. I år firar Barks Måleri och dekoration AB 20 år.


Grattis på 20 årsdagen Ove! Berätta om ditt företag och hur du kom in i branschen.

- Tack ska du ha. Det började med att jag gick tvåårig målarskola på Ebersteinska skolan i Norrköping 1985/1986. Därefter var jag anställd som målare inom några olika företag.

1999 förkovrade jag mig med en utbildning inom dekormålning på Palm Fine Arts i Norrköping och år 2000 startade jag upp mitt eget företag.

Det har varit en positiv utveckling och 20 år som har gått fort! När jag startade upp var marknaden lite knackig men jag tänkte att jag testar och ser hur det går. Det blev fler och fler uppdrag och redan efter något år anställde jag min första målare, så det gick över förväntan. Idag är vi sju anställda målare i företaget och har erhållit AAA i kreditvärdighet sedan ett antal år tillbaka, ett kvitto på att vi bedriver en välskött verksamhet.


Vad är ert huvudsakliga arbete och hur stort upptagningsområde har ni?

- Vi arbetar med målning, spackling och tapetsering åt både privatpersoner och företag i hela Östergötland och södra Sörmland. De flesta uppdragen har vi i Söderköping och i Norrköping.


Hur rekryterar ni nya målare?

- Framförallt genom lärlingar som vi lär upp inom företaget. Vi har utbildat tre målare


Vad är roligast i yrket?

- Det roligaste är att få vara med hela vägen från grundarbete till färdigt resultat och se förändringen.
Häftigast är när man får jobba med sekelskifteshus. Vi har bland annat fått förtroendet att arbeta med Husby Säteri med deras gamla fina tapeter vilket var ett roligt uppdrag.

Det blir en del tapetsering, men framförallt är det färgsatta väggar som gäller.

Vad är den största skillnaden nu mot när du startade företaget?

- Givet att vi kan ta oss an större uppdrag nu i och med personalstyrkan. Rent arbetsmässigt så har det blivit mycket mer målade ytor mot tidigare då det var mest var tapetsering.


Vad är det som är inne nu - färgglatt eller vitt?

- Det har varit mycket vitmålade ytor under en längre period, men nu börjar de med färg att komma tillbaka. Så vi fortsätter sätta färg på tillvaron, avslutar Ove.


TEXT: 
Daniel Serander

FOTO:
Privat