Smaskens på Brasken!
Söderköpings-Posten

Charbel, Peter och Gabi i köket.

Peter visar ett av sina magiska eldtrick.

Smaskens på Brasken

Restaurant Brasken vid Fix-området har fått en ny ägare, det är Gaby Yussef som tillsammans med
mästerpizzabagaren Charbel Hanna, köksmästaren och festfixaren Peter Kirby driver restaurangen.
Förutom Norrköping så har Gabi tidigare arbetat i Arkösund och Charbel på Gotland.

Restaurangen erbjuder ett klassiskt utbud av maträtter som sallader, pizza, kebab men också mer exotiska inslag
såsom paella, husmanskost och de amerikanska hamburgarna Silverado och Billy the kid.
Den nya ägaren har stora planer för verksamheten. Söderköpings-Posten fick ett snack med köksmästaren
Peter Kirby för att höra lite om planerna. 
- Vi kommer inom kort att söka tillstånd för öl/vin, erbjuda vinprovning, fest och catering, bufféer med internationella
maträtter, familjemiddagar, afterwork, uppträdanden med band, julbord m.m. Dessutom kommer hamburgaremenyn att breddas till än mer amerikansk touch med fler burgare, ribbs m.m.

Peter har ett gediget förflutet inom restaurangbranschen. 
- Jag har rest jorden runt, varit i ca 30 länder för att inhämta matinspiration, lagat mat till två bröllop i Las
Vegas med ett par hundra gäster med mina matkonster och på tal om konster så utför jag även magi. Jag överraskar
gärna gästerna som kontrakterar oss för evenemangeller festbokningar med ett trick eller två.
Peter har många ess i rockärmen och förutom korttrick ligger inslag med eld och illusioner honom varmt
om hjärtat. Söderköpings-Posten fick vid reportaget en exklusiv visning av några av Peters kort- och eldtrick.
- Framöver är tanken att jag ska inviga min dotter Jennifer som assistent och testa på tricket ”ZigZag” som
går ut på att man ”styckar” assistenten.

Vad är det bästa med att ha restaurant i Söderköping?
- Sommaren, då hela staden blommar upp i och med turismen, alla är så trevliga och vi har fått ett varmt mottagande.
Vintern är lite lugnare men även den har sin charm.

Vad äter du helst själv om du får välja?
- Oj, det är inte lätt att välja… En riktigt god köttbit, färsk hummer eller entrecote med parissmör, rödvinssky och potatis är riktigt gott. Å andra sidan så är klassisk husmanskost som raggmunk, stekt fläsk och lingon inte heller fel…

Text och foto: Daniel Serander

Öppettider:

 

 

Måndag till torsdag: 09:00-17:00

Fredag: 09:00-16:00

Lunchstängt: 12:00-13:00

 

Kontakta oss:

 

 

Besöksadress: Storgatan 2,

614 30 Söderköping

Telefon: 0121-421 35

Email: info@soderkopingsposten.se

Copyright © Söderköpings-Posten

Dela på sociala

medier: